Om mig…

Jag heter Kristina Johansson och den här bloggen är en del av mitt arbete kring skolans digitalisering. Jag är utbildad 1-7 lärare inom matematik och NO samt idrott. Lärarutbildningen gick jag på Högskolan i Gävle och där jag gick ut ht-96. Sedan dess har jag arbetat vid Skuttunge skola i Uppsala kommun, Bråtenskolan i Karlskoga kommun, Forsbacka skola i Gävle kommun samt Björksätraskolan och Vallhovskolan i Sandvikens kommun. I augusti 2016 fick jag en kommunövergripande förstelärartjänst inom Digitalisering i Sandviken på 20 % som under 2019 övergick till 50 % med samma innehåll. I augusti 2019 lämnade jag dock klassrummet och arbetar nu som kvalitetsutvecklare NGL (Nästa Generations Lärande) men fokus på digitalisering på 100 % och sitter på Kunskapskontoret.

Mitt fokus är det pedagogiska och hur digitaliseringen av skolan kan vara en del i en ökad måluppfyllelse inom kommunen. Jag anser att pedagogen i klassrummet är den viktigaste ”saken” och inte hur många tekniska saker vi har eller kan använda.


Vad står det i styrdokumenten?

Sverige ska vara bäst i världen på att tillvarata digitaliseringens möjligheter.

Sveriges regering

Eleverna ska kunna orientera sig och agera i en komplex verklighet med stor informationsflöde, ökad digitalisering och förändringstakt.

Lgr 11 – skolans uppdrag

Alla elever ska ges möjlighet att utveckla sin förmåga att använda digital teknik.

Lgr 11 – skolans uppdrag


Mina andra bloggar:

Min första skolrelaterade blogg. Startad 2012. Inte så aktiv.

https://kristinalar.blogspot.com/

Mitt klassrum på nätet där jag delat material med mina elever. Aktiv under 2013.

https://frokenkristina.wordpress.com/


Jag i sociala medier:

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: